Kirúgtak egy keresztény iskolából két tanárt, mert megnéztek egy drag show-t

A drag show megtekintése az iskola vezetősége szerint nem Istennek tetsző, erkölcsös viselkedés, márpedig az iskolai belső szabályzat ezt várja el a tanároktól. 

2023. július 29., 09:52

Szerző:

A First Baptist Academy nevű keresztény általános iskolából azután bocsátották el a tanárokat, hogy azok elmentek megnézni egy egy drag show-t  – számol be róla az abc7ny.com alapján az RTL.

Kristi Maris 19 éve volt az intézmény tanára. Azután rúgták ki, hogy egy kollégájával és a lányaival megnézett egy drag show-t, amit ki is posztolt a Facebookra. Az érintett kollégát szintén kirúgták. 

Az iskola a belső szabályzat megsértésével indokolta kirúgásukat, aminek értelmében istennek tetsző módon és erkölcsösen kell viselkedniük a tanároknak „munka közben, a Facebookon és a közösségben”. A hívő keresztény Maris a helyi sajtónak elmondta, hogy soha eszébe sem jutott, hogy ez azt jelenti, hogy nem nézhet meg egy drag show-t és arról nem posztolhat Facebook-oldalára, számára ugyanis ez csak egyszerű szórakozás volt.

„Úgy kezeltek minket, mintha bűnözők lennénk” – mondta el a nő az ABC televíziónak. Maris keresztény hite szerint mindenkit ugyanúgy kell szeretni, közölve, hogy ha a fia lett volna az egyik eladó, akkor őt is ugyanúgy szeretné.

A drag show helyszíne most újabb műsort szervez, aminek a bevételét az elbocsátott tanárok megsegítésére ajánlja fel.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy drag queen sminkeli magát a színfalak mögött, mielőtt fellép a „Drag Show a láthatóságért" rendezvényen Katmanduban 2023. június 16-án. PRAKASH MATHEMA / AFP)