Kirill pátriárka a sátáni erőket okolja az orosz-ukrán háború miatt

Az egyházfő szerint a gonosz szellemei akarják megosztani az ukrán és az orosz népet. 

2022. május 29., 16:06

Szerző:

Megérti az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka, hogy az egyház ukrán ága megszakít minden kapcsolatot a moszkvai vezetéssel, írja a Guardian nyomán a Telex. Pénteken az önálló ukrán ortodox egyház után a moszkvai patriarchátus alá tartozó szárny is „teljes függetlenséget” hirdetett az orosz egyháztól. 

„Teljes mértékben megértjük, hogy az ukrán ortodox egyház ma szenved. Megértjük, hogy Őboldogsága Onufrij metropolitának és a püspöki karnak ma a lehető legbölcsebben kell cselekednie, hogy ne nehezítsék meg a híveik életét”

– mondta Kirill pátriárka vasárnap a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban. Hozzátette: a „gonosz szellemei” akarják megosztani Oroszország és Ukrajna ortodox népét, de ez nem fog sikerülni a sátáni erőknek. 

(Kiemelt kép: Kirill orosz ortodox pátriárka istentiszteletet vezet a moszkvai Krisztus Megváltó székesegyházban 2022. február 27-én. Fotó: MTI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.