Tájékoztatták a királyi méheket, hogy más az uralkodójuk

Évszázados hagyomány a Buckingham-palota és a Claverence House méheinek tájákoztatása az uralkodóváltásról. 

2022. szeptember 11., 08:07

Szerző:

A királyi méhész – egy évszázadosnak vélt titkos hagyomány szerint – tájékoztatta a Buckingham-palota és a Clarence House területén tartott méhcsaládokat az angol királynő haláláról – írja a Daily Mail

Legyetek jók az új gazdához!

A méheknek pedig azt is elmondta, hogy új gazdájuk mostantól III. Károly király.

A palota hivatalos méhésze, a 79 éves John Chapple a MailOnline-nak elmondta, hogy a királynő halálhírét követően pénteken a Buckingham-palotába és a Clarence House-ba utazott, hogy elvégezze a babonás szertartást.

A több tízezer méhnek otthont adó kaptárakra fekete, masniba kötött szalagokat helyezett, majd közölte velük, hogy úrnőjük meghalt, és mostantól új gazda irányítja őket.

Ezután felszólította a méheket, hogy legyenek jók új gazdájukhoz – aki egykor arról volt híres, hogy beszél a növényekkel.

A furcsa rituálé hátterében egy régi babona áll, miszerint ha nem szólnak a méheknek a gazdaváltásról, akkor a méhek nem termelnek mézet, elhagyják a kaptárat, vagy akár el is pusztulhatnak.

(Kiemelt képünk illusztráció: Három poszméh egy kúpvirágon. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.