Még a testőrei fegyverét is elrabolták a miniszternek

A rendőrség szerint Sindisiwe Chikunga autójának gumiabroncsait tüskék szúrták ki a Johannesburgtól délre vezető autópályán. Az autó megállt, így tudták könnyűszerrel kirabolni a közlekedési minisztert.

2023. november 8., 16:17

Szerző:

A Guardian információi szerint kiraboltak egy dél-afrikai minisztert, testőreinek pedig ellopták a fegyverét. Az ország hatóságai „példátlan incidensnek” nevezték az esetet. A támadás hétfőn történt, amikor a közlekedési miniszter, Sindisiwe Chikunga egy Johannesburgtól délre fekvő autópályán utazott – közölte a rendőrség.

„A miniszter autójának gumiabroncsait tüskékkel lyuggatták ki, így az autó megállt, ami lehetővé tette a bűnözők számára, hogy kirabolják az utasok értékeit” – közölte a közlekedési minisztérium.

A miniszter és őrei sértetlenül megúszták a megpróbáltatásokat, biztonságban vannak.

Athlenda Mathe rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a rablók személyes tárgyakkal és a Dél-afrikai Rendőrség (SAPS) két pisztolyával távoztak.

(Kiemelt képünk: Sindisiwe Chikunga. Fotó: Karine Langlois via Wikipédia)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.