Kínai tudósok 2015-ben biofegyverként vizsgálták a koronavírusokat

Egy kínai tudósok és egészségügyi tisztviselők által írt dokumentum évekkel a koronavírus-világjárvány kitörése előtt megállapította, hogy a SARS koronavírusok a biológiai fegyverek új korszakát jelenthetik.

2021. május 10., 16:55

Szerző:

Kínai haditudósok évekkel a koronavírus-járvány előtt megvitatták a SARS koronavírusok fegyverré alakítását oly módon, hogy ezek mesterségesen átalakíthatók lehetnek egy emberi betegség vírusává, majd szabadon engedhetők – számolt be a Business Standard alapján a hírről az Index.

A kínai tudósok és egészségügyi tisztviselők által írt dokumentum még 2015-ben azt a megállapítást tette, hogy a SARS koronavírusok a biológiai fegyverek új korszakát jelenthetik.

„A SARS természetellenes eredete és az ember által előidézett vírusok új fajtái mint genetikai biofegyverek” címet viselő írás megállapítja, hogy egy esetleges harmadik világháborút várhatóan biológiai fegyverekkel vívhatnak majd meg. 

Peter Jennings, az Ausztrál Stratégiai Politikai Intézet ügyvezető igazgatója a news.com.au-nak azt mondta, a dokumentum egyértelműen megmutatja, hogy kínai tudósok a koronavírusok egyes törzseinek katonai alkalmazhatóságáról gondolkodtak.

(Kiemelt kép: National Institute of Allergy and Infectious Diseases / AFP)