Kína nem ítéli el Oroszországot, helyette búza importálással segíti őket

A kínai külügyminisztérium másfél órás sajtótájékoztatót tartott.

2022. február 24., 14:10

Szerző:

Kína nem volt hajlandó elítélni Oroszországot csütörtöki sajtótájékoztatóján sem, helyette ismételten felszólította a feleket, hogy „működjenek önmérséklettel”. Valamint azzal vádolják az Egyesült Államokat, hogy „tüzet szít” a feszültségben – írja a CNN.

A Külügyminisztérium több mint 90 percig tartó tájékoztatóján Hua Chunying szóvivő és külügyminiszter-helyettes több mint 11 kérdést került el Oroszország ukrajnai lépéseivel kapcsolatban. Többszöri vizsgálatot is tartalmaztak arra vonatkozóan, hogy Peking inváziónak tekinti-e Oroszország cselekményeit, és nem sértik-e meg Ukrajna területi integritását.

Hua emellett hozzátette, hogy Kína elkezd búzát importálni Oroszországtól, ami enyhítheti a nyugati szankciók Oroszországra gyakorolt hatását.

(Kiemelt kép: Hua Chunying szóvivő és külügyminiszter-helyettes sajtótájékoztatót tart Pekingben, 2022. február 24-én. Fotó: Noel Celis / AFP)

10:18

Gyakorlatozás közben összeütközött az amerikai hadsereg két HH-60 Blackhawk típusú helikoptere Kentucky fölött – közölte Nondice Thurman amerikai katonai szóvivő csütörtökön.

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.