Kilenc török birkózó vesztette életét a földrengésben

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati beszámolója szerint kilenc török birkózó vesztette életét a földrengések miatt Kahramanmarasban.

2023. február 11., 18:32

Szerző:

A Törökország déli részén fekvő városban U20-as szabadfogású nemzetközi tornát rendeztek, amelyen a francia, a koszovói és az üzbég válogatott is részt vett. A külföldiek mellett 21 hazai versenyzőt is azonnal sikerült kimenekíteni, de többen a romok alatt ragadtak. 

A mentésben a felnőtt török válogatott birkózói is önként a helyszínre siettek: az olimpiai bajnok Taha Akgül, a négyszeres világbajnok Riza Kayaalp és az Európa-bajnok Kerim Kamal is segített kihúzni sporttársait a törmelékek alól. 

A legfrissebb adatok szerint eddig több mint 25 ezren haltak meg a Törökországot és Szíriát sújtó természeti katasztrófában.

(Kiemelt képünk: Összedőlt épület a törökországi Adanában, 2023. február 6-án. 7,4-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn kora reggel a törökországi Kahramanmaras déli tartományt - közölte a törökországi katasztrófa- és vészhelyzet-kezelő hatóság (AFAD). Ezt követte egy 6,4-es erősségű rengés, amely a délkeleti Gaziantep tartományt sújtotta. Egy harmadik, 6,5-es erősségű földrengés szintén Gaziantep tartományt érte. Fotó: Bekir Omer Fansa/Anadolu Agency/AFP.)