Kilenc éven át feküdt holtan lakásában egy norvég férfi

A családjának sem tűnt fel, hogy a férfi már nem él.

2021. április 9., 09:49

Szerző:

Egy norvég férfi kilenc éven át hevert holtan oslói lakásában, mire a ház gondnoka felfedezte – írta a The Guardian. Az eset azért is érdekes, mert a helyi média szerint a hatvanas éveiben elhunyt férfi többször volt házas és gyermekei is voltak. Ugyanakkor a szomszédok szerint magának való ember volt, és amikor nem találkoztak vele, arra gondoltak, hogy elköltözött vagy idősotthonba került.

A férfit akkor találták meg, amikor a gondnok a rendőrség segítségét kérte a lakás kinyitásához, mert abban karbantartási munkákat kellett végezni. A rendőrség szerint a férfi 2011-ben halhatott meg, erre egy doboz tej és egy levél alapján következtettek.

A boncolás kimutatta, hogy természetes okokból halt meg a férfi, akinek a nyugdíja folyósítását is szüneteltetni kezdték 2018-tól, ugyanis nem tudtak kapcsolatba lépni vele, mindaddig számláit is automatikusan fizették a bankszámlájáról. Grete Lien Metlid oslói rendőrfelügyelő azt mondta, ez a döbbenetes eset rengeteg kérdést ébresztett bennük, hogy ilyen eset hogyan történhetett meg.

(Kiemelt kép: Shutterstock)