Ismét robbanások rázták meg hajnalban Kijevet

A polgármester, Vitalij Klicsko szerint iráni kamikaze drónokkal támadtak meg lakóépületeket az oroszok. Az ukrán kormány új és jobb légvédelmi rendszereket kér a nyugati szövetségesektől, hogy ezek ellen is védekezni tudjon.

2022. október 17., 06:54

Szerző:

Magyar idő szerint hétfő hajnalban 5 óra 30 perckor ismét három nagy robbanás rázta meg Kijevet. A Guardian helyszíni tudósítója, Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko és az elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak is megerősítette: orosz támadás történt, a főváros lakóépületei ellen, méghozzá iráni gyártmányú, oroszok által használt kamikaze drónokkal.

A brit Guardian tudósítója szerint a drónok a központi vasútállomás közelében csapódtak be, de sérülést nem okoztak senkinek.

Az oroszok által leggyakrabban használt kamikaze drón, az iráni Sahíd általában primitív szerkezet, amiből sokat le tud szedni a légvédelem, de az orosz hadsereg – spórolva saját, komplexebb fegyvereivel - általában rengeteget tud elindítani egyszerre az olcsó drónokból, ami azt jelenti hogy mindig van olyan, ami célba is ér.

A támadás miatt a reggeli forgalmat az állomás körül az óvóhelyként szolgáló aluljárókba terelték, a légiriadó után. Ez október 10-e után már a sokadik olyan alkalom, hogy Oroszország hadserege újra az ukrán fővárost támadja meg.

(Kiemelt kép: Óvóhelyen tartózkodó kijeviek a reggeli légitámadás alatt 2022. október 17-én. Fotó: Dan Sabbagh, Twitter)

 

11:55

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.