Kiderült, miről fog tárgyalni Macron Orbánnal

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök csütörtökön munkavacsorán tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel Párizsban, az Elysée Palotában – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Közben a francia államfő hivatala közzétette a tervezett tárgyalási témaköröket.

2023. december 6., 14:15

Szerző:

Az Elysée-palotának a sajtó számára kiküldött tájékoztatása szerint a két vezető megvitatja a december 14-i és 15-i Európai Tanács napirendjén szereplő különböző témákat, köztük az Ukrajnának nyújtott európai támogatás aspektusait, a közel-keleti helyzetet, a bővítéssel és az Európai Unió reformjával kapcsolatos kérdéseket. Szóba kerülnek majd EU-s biztonsági és védelmi ügyek, valamint a 2021-2027-es többéves pénzügyi keret felülvizsgálata is.

(Kiemelt képünk: Alexander De Croo belga miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszélgetnek egymással az Európai Unió (EU) csúcstalálkozójának részeként tartott megbeszélés előtt az EU brüsszeli székhelyén 2022. március 25-én. JOHN THYS / AFP)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.