Kiderült, hogy pontosan mikor koronázzák III. Károlyt

Jövő májusban lesz a brit uralkodó, III. Károly király koronázása, jelentette be kedden a Buckingham-palota.

2022. október 11., 19:44

Szerző:

 A tájékoztatás szerint III. Károly koronázási ceremóniáját 2023. május 6-án, szombaton tartják a londoni Westminster-apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában. A palota külön kitér arra is, hogy III. Károly feleségét, Kamillát szintén megkoronázzák.

A brit monarchikus szokásjog alapján ugyanis a mindenkori király feleségét a "Queen Consort", vagyis az uralkodó királynői rangú hitvese cím és külön királynői korona illeti meg, és ugyanúgy felségnek kell szólítani, mint a királyt. III. Károly király édesanyját, II. Erzsébet királynőt életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.
 

Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly volt trónörökös a brit uralkodó.

(Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

06:23

A Fehér Ház támogatja a békés tiltakozást, és közelről figyeli a Kínában zajló eseményeket  jelentette ki az amerikai elnöki hivatal Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

 

06:17

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, és Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell drámai mértékben elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében Rishi Sunak brit miniszterelnök.