Kibertámadás érte az Európai Parlamentet

Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, amit egy Moszkva-barát csoport vállalt magára – írta Roberta Metsola, az uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében.

2022. november 23., 18:36

Szerző:

Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította. „Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: #SlavaiUkraini (dicsőség Ukrajnának)” – írta a máltai politikus Twitteren.

DDoS támadás volt

Jaume Duch, az Európiai Parlament szóvivője a Twitteren azt írta, az Európai Parlament honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Európai parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.

Az Európai Parlament képviselői a kora délutáni órákban szavaztak Oroszország terrorizmust támogató államnak nyilvánításáról, a nap folyamán a testület honlapja csak korlátozott mértékben volt látogatható.

(Kiemelt képünk illusztráció. Elisabeth Borne francia miniszterelnök beszédet mond az Európai Parlament 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2022. november 22-én. Fotó: Abdesslam Mirdass / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)