Kevés a beoltott, ezért bevezették a távoktatást Kárpátalján

Ukrajnában csütörtökön sárga zónára vonatkozó korlátozások léptek érvénybe.

2021. szeptember 26., 18:08

Szerző:

Kárpátalján 244 iskola osztályaiban tértek át a távoktatásra szeptember 23-án – közölte Marjana Maruszinec, a megyei közigazgatás oktatási osztályának vezetője. Ezek az intézmények azért tértek át a digitális oktatásra, mert az ott dolgozók átoltottsági aránya nem éri el a szükséges 80 százalékot.

Ukrajnában csütörtökön sárga zónára vonatkozó korlátozások léptek érvénybe, ezek írják elő az átoltottsági arányhoz kötődő kötelezettséget – írja az index.hu.

A kitétel nem vonatkozik az iskola elemi osztályaira, az óvodákra és a speciális iskolákra. Marjana Maruszinec azt is közölte, hogy további 332 intézmény a megszokott módon működhet tovább. Idővel ezeknek a száma nőhet, amennyiben a többi intézményben nő az átoltottság.

(Kiemelt képünk: Mobil oltócsoport orvosa a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendőt késziti elő a Kárpátaljai Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon kialakított oltóponton Ungváron 2021. április 26-án. Ezen a napon 74 katasztrófavédelmi dolgozót oltottak be. Fotó: MTI/Nemes János)