Két orosz toborzóirodára dobtak molotov-koktélt

Molotov-koktéllal dobtak meg két orosz toborzóirodát a mozogsítás elleni tüntetések során.

2022. szeptember 22., 13:44

Szerző:

A Moscow Times ma reggel arról számol be, hogy az éjszaka folyamán két katonai toborzóirodát és egy adminisztrációs épületet támadtak meg az oroszországi mozgósítás elleni tüntetések során. A két toborzóirodához molotov-koktélt dobtak.

Helyi hírforrásokra hivatkozva azt írták, hogy Nyizsnyij Novgorod városában, Moszkvától 440 kilométerre keletre egy molotov-koktélos támadás kisebb tüzet okozott egy helyi sorozási épületben. A Moszkvától 1000 kilométerre keletre fekvő Toljatti városában pedig egy helyi közigazgatási épületben ugyanúgy molotov-koktél miatt valamivel nagyobb tűz ütött ki.

A Moscow Times beszámolója szerint nem tudni, hogy a nyilvánvaló támadások következtében történt-e letartóztatás vagy sérülés. A Mash nevű Telegram-csatorna képeket tett közzé, amelyeken állítása szerint a Nyizsnyij Novgorodban lévő épületben keletkezett károk láthatóak.
(Guardian)

(Kiemelt kép: Rendőrök őrizetbe vesznek egy férfit Moszkvában 2022. szeptember 21-én. Fotó: Alexander NEMENOV / AFP)

20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.