Két magyar fiatal fojtogatott Csehországban egy taxist, három doboz cigit raboltak tőle

2018. március 14., 09:39

Szerző:

Két fiatal magyar férfi tavaly augusztusban Csehországban Pardubicében ült be egy taxiba, majd mikor megérkeztek egy közeli településre, fizetés helyett egyikük fojtogatta, másikuk bántalmazta a taxist – írja a police.hu.

A 19 éves budapesti férfi egy fémhuzallal fojtogatta, 23 éves társa pedig bántalmazta közben a taxi sofőrjét. A taxis ki tudott szabadulni a huzalból és az autó nélkül elmenekült. A két férfi átkutatta a hátrahagyott taxit, és a benne talált három doboz cigarettával távoztak.

A cseh és magyar rendőrök együttesen kutattak a két férfi után, és végül szeptemberben Magyarországon fogták el őket. Az emberölés kísérlete miatt indított nyomozást a napokban zárták le, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az ügyészségre.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.