Keresett terroristát fogtak el Tunéziában

Tunéziában letartóztatták a Bardo Múzeumban elkövetett terrortámadás egyik fő gyanúsítottját, aki Európába akart szökni. A 2015-ben elkövetett merénylet 20 halálos áldozatot követelt.

2021. május 17., 21:55

Szerző:

A gyanúsítottat – akit nem neveztek meg – másokkal együtt tartóztatták fel két hajón a Nábil és a tunéziai turisztikai ipar egyik legfőbb székhelyének számító Szúsza közötti partszakaszon. Az Európába illegálisan eljutni akaró további 27 embert Szúsza és Kelíbia kikötőibe szállították, hogy kihallgassák őket, mielőtt a bíróság elé állnak.

A Bardo Múzeumban 2015. március 18-án elkövetett terrortámadásban 20 embert, köztük külföldi turistákat öltek meg. A támadást az Iszlám Állam dzsihadista szervezet helyi ága vállalta magára.

(Kiemelt képünk: Wikimedia Commons)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.