Orosz választásokat tartottak az elfoglalt ukrán területeken

 Regionális választásokat tartottak az oroszok az elfoglalt ukrán területeken, hogy megszilárdítsák Moszva tekintélyét.

2023. szeptember 1., 11:07

Szerző:

 A Reuters arról számolt be, hogy az orosz hatóságok csütörtökön regionális választásokat tartottak Ukrajna azon részein, amelyeket Oroszország tavaly törvénytelen módon magához csatolt, hogy a folyamatos konfliktus ellenére megszilárdítsák Moszkva tekintélyét az általa „új területeknek” nevezett területeken.

Megjegyzik, hogy Oroszország nem ellenőrzi teljes mértékben az érintett négy régió – Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon – egyikét sem, de az elfoglalt területek a Moszkva által 2014-ben annektált Krím félszigettel együtt Ukrajna csaknem egyötödét teszik ki.

(Kiemelt kép: Munkások rögzítik a Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja, Herszon Oroszország! – feliratú transzparenst az Állami Történeti Múzeum előtt felállított színpad tetején a Vörös téren kívül, Moszkva központjában 2022. szeptember 29-én. Oroszország szeptember 30-án Moszkvában nagyszabású ünnepségen hivatalosan is annektálja Ukrajna négy, csapatai által megszállt régióját – jelentette be a Kreml, miután nukleáris fegyverek bevetését javasolta a területek védelmére. Fotó: Natalia KOLESNIKOVA / AFP)