Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő az autópályán

Autópályán hajtott végre kényszerleszállást az észak-szlovéniai Brezje közelében egy kisrepülőgép pénteken –  számolt be róla helyi sajtó. A gépen ketten utaztak, egyikük sem sérült meg – tették hozzá.

2022. augusztus 5., 19:24

Szerző:

Az N1 szlovén kereskedelmi csatorna információi szerint a pilóta hajtóműhibát észlelt, és úgy döntött, hogy az autópályán landol a géppel ahelyett, hogy tovább repülne a közeli Lesce repülőtérre, ahonnan felszállt.

A kisrepülőgép a landolásnál korlátnak ütközött és felborult. Az említett autópálya-szakaszon lezárták az egyik sávot, ezért torlódások alakultak ki.

A szlovén légiirányítás az STA állami hírügynökséggel közölte: a pilóta előre jelezte a központnak, hogy kényszerleszállást fog végrehajtani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Lezuhant, összetört kisrepülőgép Törökszentmiklósnál 2021. május 8-án. A kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le. A kisgépen ketten utaztak, túlélték a balesetet. Fotó: MTI/Mészáros János)

21:34

Egy családi vitát követően lövöldözni kezdett egy férfi Montenegróban, és tizenegy embert megölt, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik agyonlőtték – jelentette a montenegrói állami televízió pénteken a helyi rendőrségre hivatkozva.

Megtámadták pénteken New Yorkban egy nyilvános előadáson Salman Rushdie indiai születésű brit-amerikai írót. Az esetről az AP amerikai hírügynökség riportere számolt be, miután szemtanúja volt a támadásnak.