Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai Boeing Hongkongban

Motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre felszállás után egy órával egy amerikai Boeing 767 utasszállító repülőgép Hongkongban kedden.

2022. december 20., 10:14

Szerző:

Az amerikai üzemeltetésű járat az egykori brit gyarmatról, Hongkongból tartott a 3500 kilométer távolságra, délkeletre fekvő csendes-óceáni Guam szigete felé, amikor a pilótafülkében az egyik motor meghibásodását észlelték, és visszafordultak a hongkongi repülőtér felé. A kényszerleszállást végrehajtó gépet landoláskor tűzoltóautók és mentőautók várták. A leszállás problémamentes volt, személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Tavaly februárban szintén meghajtóhiba miatt, a Hongkong-Madrid között közlekedő egyik Boeing 777 teherszállító repülőgépnek kellett kényszerleszállást végrehajtania a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren, szintén motorhiba miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció: az American Airlines Boeing 767 300 típusú járata. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.