Kelet-Európából jelentik az összes koronavírus miatti európai haláleset több mint felét

Ez a szám a régió lakosságának 39 százalékát teszi ki.

2021. december 4., 08:18

Szerző:

Európa pénteken átlépte a 75 millió koronavírusos megbetegedést a Reuters nemzetközi hírügynökség adatai szerint. A régió az új variáns terjedésére készül, miközben egyes országok kórházai már most is túlterheltek a jelenlegi hullám miatt.

Európában több mint 15 országból jelentettek megerősített eseteket új variánsról. Az Európai Unió közegészségügyi ügynöksége csütörtökön közölte, hogy néhány hónapon belül az omikron variáns lehet a felelős az összes európai koronavírus-fertőzés több mint feléért.

A Reuters elemzése szerint

már az omikron variáns megjelenése előtt is Európa volt a világjárvány epicentruma: minden száz új fertőzésből 66 naponta európai országokból származott.

Kelet-Európa az összes bejelentett megbetegedés 33 százalékát és az összes bejelentett európai haláleset mintegy 53 százalékát teszi ki. A régió lakosságának 39 százalékát teszi ki.

(Kiemelt kép: Prága, John Lennon-fal egy egészségügyi dolgozó áll a John Lennon-fal előtt. Fotó: Michal Cicek / AFP) 

Tegnap 20:22

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.