Kanye West bírja Hitlert, valamint annyira szereti a zsidókat, mint a nácikat

Kanye West egy csütörtöki interjúban hosszasan számolt be arról, hogy szerinte Hitlernek sok dolgot lehet köszönni, ami miatt sokra tartja őt, valamint egyenrangúan szereti a zsidókat és a nácikat. Az interjú után Twitterre posztolt egy Dávid-csillagot, benne egy szvasztikával, ami után ki is tiltották a platformról.

2022. december 2., 10:45

Szerző:

Kanye West volt a konteós Alex Jones vendége az InfoWars nevű műsorában csütörtökön. A rapper a műsorba egy egész arcát elfedő fekete maszkban jelent meg, valamint vitt magával egy Bibliát, egy üveg Yoo-hoo italt és egy narancssárga hálót (erről majd picit később).

Kanye a műsorban elkezdte dicsérni Adolf Hitlert, ami a műsorvezetőt is kellemetlen helyzetben hozta, és próbálta menteni a helyzetet, de feleslegesen, ugyanis a rapper csak folytatta a náci diktátor dicsőítését. Kanye elmondta, hogy szerinte minden embernek van értéke, amit letett az asztalra,

különösen Hitlernek.

Ezelőtt azt részletezte, hogy Hitlernek köszönhetjük az autópályákat és a mikrofont is, ami a karrierje szempontjából nagyon fontos. (Egyiket sem Hitler találta fel.) „Nem mondhatod ki, hogy ez az ember (Hitler) csinált valami jót, amiből elegem van. Elegem van ebből” – mondta.

Alex Jones továbbra is próbálta menteni a helyzetet, és rá akarta venni Kanyet, hogy tisztázza, hogy valójában nem Hitlert szereti, hanem csak egyes ideológiáját – sikertelenül. A rapper pont, hogy megerősítette ezt: „Rengeteg dolgot szeretek Hitlerben. Rengeteget.”

A műsor egyik enyhébb pillanata az volt, amikor Kanye Benjamin Netanjahut parodizálta a narancssárga hálóval, babahangon. Ehhez kellett a feljebb említett kakaós ital és a háló (Yoo-hoo ital és a háló angolul „net”, vagyis net and Yoo-hoo = Netanjahu). Ennek előzménye, hogy Netanjahu korábban kritizálta Trumpot, amiért együtt ebédelt Kanyeval, valamint Kanye szerint a Moszad izraeli hírszerző ügynökség el akarja vinni a gyerekeit.

 

 A végén Alex Jones kijelentette, hogy nem szereti a nácikat, valamint Hitlert – és az se tetszik neki, amit a „zsidó-maffia” csinál –, majd Kanye közbevágott, hogy megint kijelentse: Bírja Hitlert.

Twitteren is csinálta a balhét

Az interjú után pár órával Kanye egy Dávid-csillagot posztolt, benne egy szvasztikával. A posztja hamar törlődött, valamint már Elon Musk is közbelépett.

 

Elon egy tweetben azt írta a posztról, hogy „Igyekeztem mindent megtenni. Ennek ellenére ismét megsértette az erőszakra való felbujtás elleni szabályunkat. (Kanye) fiókját fel fogjuk függeszteni.” Ez azóta pedig megtörtént.

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.