Kanye West is elindulna a választásokon, felkérte Trumpot alelnökének

Kanye West bejelentette, hogy 2024-ben indulni akar az amerikai elnökválasztáson.

2022. november 25., 14:00

Szerző:

Kanye West (vagyis már Ye), a kampányindításáról szóló videót Ye 24 felirattal tette közzé a Twitteren. Egyúttal azt is elmondta: felkérte Donald Trumpot, hogy induljon vele jelölttársaként, de a volt elnököt ezzel felzaklatta. Trump – mint Ye mondta – gyakorlatilag kiabált vele, és közölte, hogy veszíteni fog.

Nem ez az első próbálkozás

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

Az utóbbi időben Westet több provokatív megnyilvánulása miatt bírálták. A párizsi divathéten White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg, holott ezt a kifejezést a fehér felsőbbrendűség hívei használják a színes bőrűek egyenjogúságát hirdető Black Lives Matter mozgalomra válaszolva. Később antiszemita megjegyzései és utalásai miatt került kritikák kereszttüzébe, s nemcsak ügynöksége vált meg tőle, hanem több nagy divatmárka is közölte, hogy többé nem dolgoznak vele. A sztár saját bevallása szerint egy nap alatt kétmilliárd dollárt veszített.

A Rolling Stone magazin pedig a napokban írta meg, hogy az Adidas, ahol a rapper Yeezy márkájú cipőit gyártják, vizsgálatot indított, mert az alkalmazottak panaszt tettek mérgező munkakörülmények miatt.

(Fotó: Jean-Baptiste Lacroix / AFP)

 

06:23

A Fehér Ház támogatja a békés tiltakozást, és közelről figyeli a Kínában zajló eseményeket  jelentette ki az amerikai elnöki hivatal Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

 

06:17

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, és Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell drámai mértékben elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében Rishi Sunak brit miniszterelnök.

Sikeresen befejeződött az al-Shabaab terroristái által megtámadott szálloda visszafoglalása, a biztonsági erők a hat támadó közül ötöt megöltek, a hatodik pedig felrobbantotta magát és szintén meghalt - közölte hétfőn a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrségi szóvivője.