Kanada is részt vesz az ukránok kiképzésében

Már a jövő héten indulnak. 

2022. augusztus 4., 21:10

Szerző:

Kanada is részt vesz az ukrán civilek katonai kiképzését célzó brit misszióban – közölte csütörtökön Anita Anand kanadai védelmi miniszter.

A tárcavezető, akit a The Globe and Mail kanadai hírportál idézett, arról számolt be, hogy egy mintegy 225 fős kanadai kontingenst küldenek Nagy-Britanniába, egyelőre négy hónapra. Egy kilencven fős csoport már a jövő héten indul a szigetországba. 

A londoni vezetés júniusban jelentette be, hogy ukrán civilek ezreinek hajlandó – öt hetes – katonai kiképzést nyújtani Nagy-Britanniában. 

A The Globe and Mail felidézte, hogy Kanada az UNIFIER fedőnevű misszió keretében nyújtott kiképzést az ukrán katonáknak és tiszteknek a tavalyi év végéig.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az ukrán területvédelmi egységek önkéntesei katonai kiképzést kapnak Zaporizzsja külterületén 2022. március 31-én. fotó: Andrea Carrubba / Anadolu Agency / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).