Tolószékes nagypapát is meggyilkolt a július 4-én, Chicagóban lövöldöző terrorista

A hozzátartozók bejelentéseiből a hat áldozat közül kettő személyazonosságára derült fény a chicagói Highland Parkban a július 4-i parádé közben történt lövöldözés után.

2022. július 5., 14:57

Szerző:

Egy 76 éves, tolószékre szoruló nagyapa, és egy zsidó vallási intézmény óvónője is a halálos áldozatok között van a július 4-én, a chicagói Highland Parkban történt fegyveres terrortámadás után. Az egyik áldozat családja szerint a Mexikóban született Nicolas Toledót családja azért hozta át Mexikóból, mert idős korára tolószékre szorult, és úgy gondolták, az Egyesült Államokban nagyobb biztonságban lesz.

Toledo a közlés szerint nem is akart elmenni megnézni a július 4-i parádét, de mégis családjával tartott, a lövöldözés után egy kóbor lövedék találta el. Azonnal meghalt.

Egy másik áldozat kilétét a helyi zsinagóga fedte fel. Jacki Sundheim, aki a helyi, zsidó közösség által alapított óvodában volt óvópedagógus és a vallási közösség rengeteg önkéntes munkát vállaló tagja.

A július 4-i felvonuláson a rendőrség gyanúja szerint egy 22 éves, fehér férfi, Robert „Bobby” E. Crimo fegyveréből számos alkalommal a tömegbe lőtt, összesen hatan haltak meg, a sebesültek száma pedig több tucat.

(Kiemelt kép: Menekülők által hátrahagyott székek a július 4-i, Chicagótól északra található Highland Parkban, a Függetlenség Napja alkalmából rendezett felvonuláson kitört lövöldözés után. Fotó: Youngrae Kim / AFP)