Soha nem látott mélyponton Biden népszerűsége

És egyre közelednek az amerikai félidős választások, amiken a Demokraták nagyot bukhatnak.

2022. május 25., 19:35

Szerző:

Harminchat százalékra csökkent azoknak az aránya egy új felmérésben, akik egyetértenek a Joe Biden amerikai elnök politikájával - jelentette a konzervatív The Hill szerdán. Egyúttal 76 százalékról 72 százalékra csökkent azoknak a demokrata szavazóknak a száma, akik egyetértenek vele. A Reuters által készített közvélemény-kutatás tehát az őszi, félidős kongresszusi választásokra készülő elnöknek és pártjának.

Ráadásul a mostani eredmények az Associated Press felmérése után egy héttel kerültek nyilvánosságra, ami máris csupán 39 százalékos népszerűséget mért neki.

A válaszadók legnagyobb része főleg azzal elégedetlen, ahogyan Biden és kormánya a súlyos gazdasági válságot kezeli. A kiábrándító eredményekre válaszul a Fehér Ház most azt közölte, programjuk minden amerikai számára jelentős gazdasági előnyöket teremtett és hoz. A Reuters-Ipsos felmérés 1000 fős, reprezentatív mintán készült május 23 és 24 között, hibahatára 4 százalékpont.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Patrick Semansky)

13:13

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.