Jó hírt kaptak az oltatlanok, az omikronnak köszönhetik

Februártól enyhítenek az oltatlanokkal szembeni korlátozásokon Ausztriában. 

2022. január 29., 16:52

Szerző:

Ausztria a jövő héten megkezdi a korlátozások enyhítését – közölte Karl Nehammer kancellár szombaton. Ennek eredményeként lehetővé teszik az üzletek és éttermek hosszabb nyitva tartását, és enyhítik az oltatlanokkal szembeni korlátozásokat. Mindezek azért történhetnek meg, mert az omikron variáns a magas fertőzési számok ellenére kevesebb kórházi kezelést eredményez – írja a Roadster

Február 5-től Ausztria éjfélig meghosszabbítja az éttermek és üzletek megengedett maximális nyitvatartási idejét, és huszonötről ötvenre növeli a rendezvényeken megengedett résztvevők létszámát. „Most olyan helyzetben vagyunk, hogy enyhíthetünk, ami egyúttal lehetővé teszi az embereknek, hogy egy kicsit fellélegezzenek” – mondta a kancellár.

Következő lépésként Ausztria február 12-től megszünteti az úgynevezett „2G-szabályokat” is, amelyek például nem tették lehetővé az oltatlanok számára a nem létfontosságú üzletek látogatását.

Nehammer elmondta, hogy február 12-től az üzletekbe való belépés mellett február 19-től enyhítik az éttermek látogatására vonatkozó szabályozást, és a negatív teszteredménnyel rendelkezők is mehetnek éttermekbe és felkereshetik a turisztikai látványosságokat.

(Kiemelt képünk: Füstgránátot tartanak a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntetők Bécsben. MTI/AP/Lisa Leutner)

2022. december 7., 11:55

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.