Az amerikai first lady is elkapta a Covid-19 fertőzést

Jill Biden, amerikai first lady elkapta a Covid-19 fertőzést. Munkatársai úgy tudják, enyhe tüneteket tapasztal.

2022. augusztus 17., 09:56

Szerző:

„Miután hétfőn a szokásos tesztelés során negatív lett a Covid-19 tesztje, a First Ladynél késő este megfázásszerű tünetek jelentkeztek" – mondta Elizabeth Alexander, Biden kommunikációs igazgatója kedden kiadott közleményében. „A gyors antigénteszt ismét negatív lett, de a PCR-teszt pozitív eredményt hozott" – írja a physiciansweekly.com.

Enyhe tüneteket tapasztal a first lady

A First Lady két oltást és két emlékeztető oltást kapott, és eddig enyhék a tünetei.

„Felírtak neki egy Paxlovid kúrát, és az Egyesült Államok Járványügyi Központjának útmutatását követve legalább öt napig karanténban marad” - mondta Alexander. „A First Lady közeli kontaktjait értesítettük” - tette hozzá, megjegyezve, hogy Biden „jelenleg egy dél-karolinai magánrezidencián tartózkodik, és hazatér, miután két egymást követő COVID-tesztje negatív lett".

Az Associated Press szerint az elnök Jill Biden augusztus 10-e óta Dél-Karolinában nyaral. Biden elnök csak nemrégiben épült fel saját enyhe lefolyású COVID-19-es megbetegedéséből, és a betegsége során „visszaeső” eset volt, miután másodszor is pozitív lett a tesztje. Ő is Paxlovid kúrát kapott, hogy enyhítse a tüneteket.

Biden elnöknek kedd reggelig negatív volt a COVID-19 tesztje, de elővigyázatosságból 10 napig maszkot fog viselni a beltérben - jelentette az AP. „A Járványügyi Központ útmutatásával összhangban, mivel ő a first lady közeli kontaktja, 10 napig maszkot fog viselni, amikor beltérben és mások közvetlen közelében tartózkodik” - áll a Fehér Ház közleményében. Az elnököt gyakran fogják tesztelni, és az eredményekről beszámolnak majd.

(Kiemelet fotó: Jill Biden, Joe Biden amerikai elnök felesége a pozsonyi repülőtérre érkezik 2022. május 7-én. MTI/EPA/Martin Divisek)

 

09:12

Lecsapott Vietnámra a Noru tájfun szerdán kora reggel, kiterjedt áradásokat és több ezer házban károkat okozva.