Beszivárgó terroristákkal végzett az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg megölt négy beszivárgó terroristát a libanoni határnál, akik robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni Hanita kibuc közelében.

2023. október 17., 10:18

Szerző:

„Az izraeli hadsereg megtámadta azt a terrorista osztagot, amely a libanoni határnál megközelítette a kerítést, és robbanószerkezetet próbált elhelyezni Hanita mellett”

– értesítette az újságírókat az izraeli hadsereg szóvivője.

Az izraeli légierő a gázai terrorszervezetek több mint kétszáz létesítményét támadta a Gázai övezetben az elmúlt napon. „A vadászrepülőgépek megtámadták a terrorszervezetek hadműveleti központját, és felszámolták ott tartózkodó terroristákat” – jelentette Hagari. „Megtámadták a Hamász finanszírozására használt bankot, valamint több föld alatti terrorista alagutat és fegyverraktárakat” – tette hozzá.

A gázaiak körében meghirdették, hogy 250 ezer dolláros pénzjutalmat kap, aki információt nyújt a Gázába hurcoltak fogva tartásának helyéről. A Sin Bet izraeli belbiztonsági szolgálat és a hadsereg nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy ők állnának a lépés hátterében.

Izraelbe érkezett előre be nem jelentett látogatásra Michael Kurilla amerikai tábornok, az Egyesült Államok közel-keleti műveletekért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) vezetője. „Azért vagyok itt, hogy Izrael rendelkezzen mindennel, amire szüksége van önmaga megvédéséhez, és különösen annak elkerülésére fókuszálok, hogy kiterjesszék a konfliktust” – mondta Kurilla a CENTCOM közleményében Iránra és a Teheránból irányított libanoni Hezbollahra utalva. Kurilla magas rangú katonai vezetőkkel találkozik Izraelben.

(Kiemelt kép: Izraeli katonák elfoglalják helyüket Kiryat Shmona északi városában, a libanoni határ közelében 2023. október 16-án. Az izraeli hadsereg október 16-án közölte, hogy evakuálja a Libanonnal közös északi határ mentén élő lakosokat. Jalaa MAREY / AFP)

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.