Irán és a Hezbollah kibertámadást hajtott végre egy izraeli kórház ellen

Irán és a libanoni síita Hezbollah szervezet kibertámadást hajtott végre egy izraeli kórház ellen novemberben – jelentette be Izrael Nemzeti Kiberigazgatósága hétfőn.

2023. december 18., 16:22

Szerző:

Az izraeli védelmi szervek közös nyomozással kiderítették, hogy az iráni hírszerzési minisztériummal kapcsolatban álló Agrius kibercsoport a Hezbollah kiberegységének (Libanoni cédrus) bevonásával indított támadást az ország északi részén, Cfaton működő Ziv Kórház ellen mintegy három héttel ezelőtt. A támadás célja a kórház működésének megzavarása volt. Ezt a célt nem érték el, a támadás nem volt hatással az egészségügyi ellátásra, azonban adatokat tudtak lopni a kórházból – derül ki a beszámolóból. 

A megszerzett adatokat elkezdték közzétenni az interneten. A betegek magánéletének védelme érdekében az izraeli államügyészséggel közösen az érzékeny adatokat tartalmazó helyeket a hatóságok felszámolták.

(Kiemelt képünk: A 9 éves ír izraeli Emily Hand volt túsz, amint átöleli édesapját egy izraeli kórházban, miután a Hamász szabadon engedte a Hamász és Izrael közötti fogolycsere-akció közepette, 2023. november 26-án. Fotó: Izraeli hadsereg / AFP)