II. Erzsébet nem megy el a jövő heti klímacsúcsra

Ez a második jelentősebb program, amit a 95 esztendős uralkodó lemondott.

2021. október 26., 20:47

Szerző:

A brit uralkodó nem utazik el a skóciai Glasgow-ban rendezendő jövő heti nemzetközi klímacsúcsra. A Buckingham-palota kedd esti bejelentése szerint II. Erzsébet királynő egy előre rögzített beszédben köszönti majd a résztvevőket. A 95 éves uralkodó már a  második jelentősebb programot mondja le az elmúlt napokban.

Múlt szerdán a  királynő  észak-írországi látogatását mondta le, és elfogadta orvosai tanácsát, miszerint pihenéssel töltse napjait. Ezzel párhuzamosan a múlt hét második felében a palota bejelentette, hogy az uralkodó kórházban töltött egy éjszakát, mert előzetes vizsgálatokat végeztek el rajta, és csütörtökön már vissza is térhetett rezidenciájára.

A Buckingham-palota keddi közleménye szerint II. Erzsébet orvosi tanácsra továbbra is pihen, és ezért nem utazik Glasgow-ba a COP26 klímacsúcsra, melyet jövő hét hétfőn tartanak meg. A palota arról továbbra sem ad felvilágosítást, hogy milyen egészségügyi okokból tanácsolják el orvosai az utazástól II. Erzsébetet.

(Kiemelt kép: II. Erzsébet brit uralkodó nagycsütörtöki istentiszteleten vesz részt a windsori kastély Szent György-kápolnájában 2019. április 18-án. Fotó: MTI/EPA)