Videó – már a börtönökben toboroznak az oroszok

Már a börtönökben is toboroznak az oroszok, akik szabadságot és kegyelmet ígérnek azoknak a raboknak, akik hajlandóak harcolni az ukránok ellen. 

2022. szeptember 17., 08:28

Szerző:

Az oroszok már a börtönökben is toboroznak az katonahiány miatt, akár gyilkosokat, vagy szexuális erőszaktevőket is elvinnének az ukrán frontra – írja a Hellomagyar.hu.

Szabadság és/vagy halál

Mint írják: cserébe szabadságot ígérnek, ha az illető túlél, vagy hősi halált, ha elesik. Ami ennél talán érdekesebb, hogy a legnagyobb és beszámolók szerint leghatékonyabb orosz magánhadsereg, a Wagner főnöke, Jevgenyij Prigozsin az egyik ilyen „toborzóvideón” őszintén vall az ukrán háború pokláról is.

Prizsogin szerint Putyin ugyanis kegyelemben részesítené azokat, akik legalább 6 hónapot szolgálnak a fronton, ám van néhány kemény feltétel is.

Az egyik az, hogy senki sem eshet fogságba. Ezt Prigozsin úgy fogalmazta meg, hogy egy gránátot meg kell tartson mindenki az ellenségnek, egyet pedig saját magának. A másik, hogy nincs dezertálás. Ha valaki elfut a harcmezőről annak egyszerűen golyót röpítenek a fejébe.

„Senki sem dezertál, senki sem adja fel, senki sem esik fogságba”, hangsúlyozta a Daily Mail turósítása szerint. 

A harmadik feltétel, hogy nincs rablás, fosztogatás és más erőszakos cselekmények, beleértve a nők vagy férfiak, állatok vagy növények (!) megerőszakolását. A negyedik, hogy csak 22 és 50 év közöttiek jöhetnek és csak akkor, ha fizikailag alkalmasak.

Azt pedig a Wagner dönti el, hogy alkalmasak-e. Prigozsin azt is elmondta, hogy amennyiben szükséges, hazugságvizsgálatnak is alávetik a fogvatartottakat a kiválasztás során.

Az ötödik, hogy a droghasználat és az alkoholizálás is tilos. „Ez egy kemény háború, nem is hasonlít Csecsenföldihez és a többihez”, mondja a videón.

Az egykori GULAG-fogolytáborban, Mordvinföldön több száz rab hallgatta a felvétel szerint a szigorú parancsnokot a szürke ég alatt, ám az nem derült ki, hogy végül hányan döntöttek úgy, hogy belépnek a Wagner-csoportba.

(Kiemelt kép: Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport főnöke. Fotó: Hellomagyar.hu/prtscr)

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.