Egyre keményebb körülmények között ment a HUNOR Törökországban

A Katasztrófavédelem közleménye szerint a HUNOR mentőcsapat a nehezedő körülmények között sem adja fel a földrengés túlélői utáni kutatást.

2023. február 11., 10:12

Szerző:

Nagyon nehéz körülmények között tovább dolgozik a Hunor mentőszervezet a földrengés sújtotta Törökországban, éjjel is folytatták a kutatást a túlélők után - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szombaton az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint csak a Hunor mentőszervezet vállalta az éjszakai kutatást abban az épületben, amelyikben péntek este túlélőket jeleztek a keresőkutyák. Végül azonban 16 órányi munka sem vezetett eredményre, és a száloptikával és hangdetektorral történő kutatás során egyelőre csak holttesteket találtak - tette hozzá.

„A változatlanul nagyon nehéz körülmények ellenére a magyar mentőcsapat fáradhatatlanul végzi a kutató-mentő munkát. A helyzetet könnyíti, hogy a csapat logisztikusa, Patai Sándor tűzoltó százados olyan berendezéseket szerelt össze, amelyekkel működtethető a Hunor sátraiban levő hősugárzó, így könnyebben viselik a pihenőidejüket töltő tűzoltók az éjszakai mínusz hét fokot” – fogalmazott Mukics Dániel.

(Kiemelt kép: Egy összedőlt épület a 7.4-es erősségű földrengés után a törökországi Diyarbakirban, 2023. február 6-án. Fotó: Aydin Arik/Anadolu Agency via AFP)