Rendkívüli – Hszi Csin-ping elrendelte a hadseregnek, hogy készüljön a háborúra

Hszi Csin-ping azt kérte a kínai haderőtől, hogy minden energiájukat a háborúra történő felkészülésre összpontosítsák. 

2022. november 10., 16:22

Szerző:

Hszi Csin-ping jelezte a Kínai Népi Felszabadító Hadseregnek, hogy minden energiájukat fordítsák a harcra a háborúra készülve, számolt be róla a kommunista párt propagandalapja – írja a 24.hu. 

A Guardian szerint a kínai elnök katonai egyenruhában látogatott meg a napokban egy parancsnokságot, ahol arról beszélt, hogy a hadseregnek átfogóan erősítenie kell a katonai kiképzéseket a háborúra készülve.

A People’s Daily híradás arról számolt be, hogy növelni kell a győzelemre való képességet, a hadseregnek pedig készen kell állnia a nemzet megvédésére ezekben a bizonytalan időkben. A cikkben emlékeztetnek, Hszi a 2013-as megválasztásakor és a 2017-es újraválasztásakor is elrendelte a háborúra való felkészülést, de elemzők szerint ezúttal sokkal erőteljesebb volt az elnök retorikája.

A kínai elnök ezzel vélhetően Tajvannak és az Egyesült Államoknak is üzent. Joe Biden korábban kijelentette, hogy készek megvédeni Tajvan szuverenitását, amennyiben a kínaiak erőszakkal akarják átvenni az irányítást. 

(Fotó: LI GANG / XINHUA / Xinhua via AFP)