Holnap vitáznak az Európai Parlamentben a pedofiltörvényről, Orbán Viktor ezt is kihagyja

A magyar és a lengyel jogállamiság is napirenden lesz.

2021. július 6., 17:43

Szerző:

„Egy politikai akcióról van szó” – sommázta a dolgot Novák Katalin. „Sajnálatos módon nagyon kevesen ismerik a tényleges tartalmát ennek a jogszabálynak. A megszületett döntések kizárólagosan a gyermekek védelme érdekében születtek, tehát 18 év felettiekre egyáltalán nem vonatkozik ez a jogszabálycsomag” – jelentette ki.

„Valóban a holnapi napon lesz az Európai Parlamentben egy vita, ahol napirendre tűzték a gyermekvédelmi törvényünket. Ami érdekes, hogy még a hivatalos dokumentumot nem is láttuk, a képviselőink a Politico internetes portálról értesülhettek arról, hogy lesz egy határozattervezet, de ezt tegnap estig még nem töltötték fel a hivatalos rendszerbe” – mondta Novák Katalin az ATV-nek.

A határozattervezet pontos szövegét nem ismerik.

A vitában mindenesetre ott lesznek az európai parlamenti képviselőik, akik majd helytállnak.

„Az Európai Parlament LIBE bizottságában Hidvéghi Balázs a felelőse ennek az ügynek. Tudomásom szerint Hidvéghi Balázs és Győri Enikő lesz az a két parlamenti képviselőnk, akik a vitában felszólalnak” – mondta Novák Katalin.

(Kiemelt kép: Patrick Seeger / MTI/EPA)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.