Hirtelen meghalt az orosz Lukoil igazgatótanácsának elnöke

Vlagyimir Nekrasovot az előző elnökhalála után választották meg a Lukoil igazgatótanácsának elnökévé. Az előző Lukoil elnök kiesett az ablakon.  

2023. október 24., 15:34

Szerző:

Az orosz Lukoil olajtársaság bejelentette Vlagyimir Nekrasov igazgatótanácsi elnök halálát. Az előzetes orvosi következtetések szerint Nekrasov akut szívelégtelenségben halt meg. 66 éves volt – írja a Pravda. Nekrasovot az előző elnök, Ravil Maganov halála után választották meg a Lukoil igazgatótanácsának elnökévé , aki 2022. szeptember 1-jén kiesett a Központi Klinikai Kórház főépületének ablakából. A nyomozók akkor sem igazolták öngyilkosság tényét, és külső beavatkozást sem állapítottak meg . Maganov, az előző elnök rutinvizsgálatra ment a kórházba egy régóta fennálló kórkép miatt. Búcsúlevelet nem hagyott hátra, a lezuhanás helyén nem voltak térfigyelő kamerák – írja az RTL

 Vlagyimir Nekrasov/ Lekoil Telegram 

Vlagyimir Nekrasov csaknem 50 évig dolgozott az olaj- és gáziparban. Szerelőként kezdte, majd a Lukoil-Nyugat-Szibéria vezérigazgatójává emelkedett. Megkapta a Hazáért Érdemrend IV. fokozatát és a Becsületrendet.

A haláleset furcsa sorba illeszkedik. Nyáron a Csuvas Köztársaság legfőbb ügyésze hunyt el, állítólag át akarta úszni a Volgát. Nem sokkal korábban az egyik kereskedelmi bank elnökhelyettese, a 28 éves Krisztina Bajkova kiesett a tizenegyedik emeleten lévő moszkvai lakásának ablakán. Ugyancsak nyáron holtan találtak egy oroszországi szövetségi bíróra a háza előtt, miután kiesett a lakása ablakán és 12 emeletet zuhant. Az orosz-ukrán háború kitörése után pedig több orosz oligarcha is furcsa körülmények között hunyt el.

(Kiemelt képünkön:  Lukoil logója a Lukoil orosz multinacionális energetikai konszern székhelyén. Fotó: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)