Hét gyermek és hat felnőtt halt meg egy lakástűzben

Négy füstérzékelő is volt az épületben, de egyik sem működött.

2022. január 5., 18:40

Szerző:

Tizenhárman vesztették életüket szerdán egy lakástűzben az amerikai Pennsylvania állambeli Philadelphiában – közölte a helyi tűzoltóság.

A tájékoztatás szerint a halottak között hét gyerek is van, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak. Jim Kenney philadelphiai polgármester rendkívül lesújtónak nevezte, hogy ennyi gyerek életét követelte a tűzeset.

„Foglalják kérem imáikba ezeket a kisgyerekeket!”

– mondta. A tűz eddig ismeretlen okokból tört ki a reggeli órákban, egy háromemeletes sorház középső emeletén a Fairmount nevű városrészben. A lángokat egy óra alatt sikerült eloltani. A tűzoltóság arról is beszámolt, hogy négy füstérzékelő is volt az épületben, de egyik sem működött

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).