Hatalmas tűz volt az éjjel Moszkvában

Egyes jelentések szerint a város mellett lévő Cskalovszkij katonai légibázison történhetett támadás, más információk szerint viszont egy városi negyedben keletkezett a tűz. A szerda hajnalban keletkezett tűz ukrán csapás is lehetett.

2023. szeptember 27., 16:21

Szerző:

Az Index úgy tudja, az orosz hatóságok egyelőre nem adtak ki információkat a csapásról. A helyi Telegram-oldalakon (például az Astra nevű csatornán) viszont azt közölték, hogy a tűz egy ipari negyedben keletkezett, és már szinte teljesen eloltották a tűzoltók.

Meg nem erősített információk szerint egy kétemeletes lakóépület kapott lángra. Egy másik orosz oldal, az Ateo Breaking viszont a tűz földrajzi pozíciója alapján azt feltételezi, hogy egy kiképzőközpont kaphatott lángra.

A Cskalovszkij légibázis ellen Ukrajna egy héttel ezelőtt is végrehajtott egy sikeres csapást, vélhetően ezért gondolhatták most sokan azt, hogy ismét ott történt egy hasonló akció. Abban a támadásban megrongáltak vagy megsemmisítettek több orosz katonai gépet is. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Orosz Tupoljev TU-95M bombázógépek a moszkvai, Győzelem-napi parádén. Fotó: Jurij KADOBNOV / AFP)