Hatalmas nemzetközi botrány lett az Orbán Ráhel által eldobott kakás pelenkából, megszólalt a volt horvát miniszterelnök is

2018. augusztus 21., 17:35

Szerző:

A Nyugati Fény ma reggel lepte olvasóit egy fotókkal illusztrált hírrel, amely szerint egy magyar nő Horvátországban szemtanúja volt, amint a miniszterelnök lánya egy nejlonszatoyrba rejtett kakás pelenkát helyez el egy horvát autópálya mentén a padkán.

Fotó: Nyugati Fény

Az általunk is ismertetett cikkből kiderül, hogy vele volt férje is – a hvg.hu távolságtartó, halhatatlan  megfogalmazása szerint  „egy Tiborcz Istvánra hasonlító férfi" –, a szemtanú pedig még számon is kérte Orbán Viktor lányán, hogy illegális hulladéklerakónak használja a szomszéd ország autópályáját. A pár a lebukás után sietve távozott a tetthelyről a luxusterepjáróval.

A hír bejárta a magyar sajtót, majd a horvátot is.

A 24.hu körképe  szerint A Telegram botránynak nevezi, hogy a magyar miniszterelnök lánya eldobja a koszos pelenkát az út mentén. A cím így fogalmaz: „A magyar miniszterelnök lányának botránya a horvátországi nyaraláson”. A helyi Index is felhasználta a Nyugati Fény képeit, majd  tárgyilagosan fordítja le a magyar portál hírét, nem tesz hozzá az eredeti információkhoz. A 24Sta szégyennek nevezi, amit Orbán Ráhel művelt. „Micsoda viselkedés ez?” – firtatja a lap, hozzáfűzve, hogy mindössze pár méterre Orbán Viktor lányától ott volt egy kuka, mégsem abba dobta bele a pelenkát. A Novilist egyenesen „a királyi pár primitivizmusát” emlegeti, megemlítve, hogy

Orbán Ráhel Svájcban tanult turizmust és vendéglátást.

A pelenka eldobása tényleg nemzetközi botrány lett, kedd délután már egy horvát politikus is megszólalt az ügyben, méghozzá Jadranka Kosor, aki 2009 és 2011 között Horvátország miniszterelnöke volt. Ő a Twitteren nemes egyszerűséggel csak annyit írt: „Borzalmas!”

2022. augusztus 19., 15:20

Hamarosan szabadlábra helyezhetik azt az indonéz férfit, akit 2012-ben húsz év börtönbüntetésre ítéltek, amiért tíz évvel korábban 202 civil, köztük 88 ausztrál állampolgár halálát okozta Balin egy tömeggyilkossággal, amikor általa készített pokolgépeket robbantottak fel két szórakozóhelyen. Umar Patek börtönbüntetésének csökkentéséről Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök számolt be pénteken.

2022. augusztus 19., 14:11

Fóka tört be új-zélandi Mount Maunganui közösségben élő Ross család házába, traumatizálta a macskát, majd elterült a kanapén. 

2022. augusztus 19., 09:59

A BBC arról írt, Moszkva visszautasította a Zaporizzsja közelében álló, hatalmas atomerőmű demilitarizálását, így a reaktorok között továbbra is hadijárművek cikáznak, azok közvetlen közelében pedig lőszert tartanak. Az oroszok szerint ők csak vigyáznak a létesítményre, nehogy az ukrán hadsereg odalőjön, mivel szerintük éppen Kijev készül pénteken erre.