Három lengyel hegymászó életét vesztette a szlovákiai Magas-Tátrában

Vizsgálják a tragédia körülményeit.

2022. január 10., 06:21

Szerző:

Életét vesztette három lengyel hegymászó a szlovákiai Magas-Tátrában. Holttestüket kétnapos kutatás után vasárnap találták meg – közölte a szlovákiai Hegyimentő Szolgálat.

A hegymászók a 2655 méter magas Gerlachfalvi-csúcs, a Magas-Tátra és a Kárpátok legmagasabb ormának déli oldalán próbáltak meg felmászni vagy leereszkedni. Jelenleg folyik annak megállapítása, hogy a lengyel hegyi vezetőnek, aki szintén az áldozatok között van, volt-e képesítése a térségre – közölték.

(Kiemelt kép: A Magas-Tátra. Fotó: MTI)

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.