Izraeli szakértők: Brutálisan felvértez a delta variáns ellen a harmadik oltás

Kijöttek az adatok.

2021. augusztus 20., 15:11

Szerző:

Enyhe mellékhatásokkal átvészelhető a koronavírus delta variánsa, ha a harmadik oltást is bevállalják az emberek az izraeli egészségügyi minisztérium szerint. A nemzetbiztonsági tanács adatai szerint az emlékeztető oltás hatására magas antinest-számot produkálnak a SARS-CoV-2 koronavírus delta változata ellen, és ez jelentősen javítja az oltottak védettségét. Az egészségügyi minisztérium honlapja szerint eddig 1 201 254 izraeli vette fel a harmadik oltást, a lakosság csaknem 13 százaléka – írta a napidoktor.hu

A minisztérium közlése szerint a mellékhatások enyhék és a korábbihoz hasonlóak, és az adatok alapján azt javasolják a harmadik oltásra jogosult 50 évnél idősebbeknek, hogy haladéktalanul látogassanak el a számos városban éjszaka is működő oltópontokra. „Pillanatnyilag nagyon szép adatokat látunk a megerősítő adag hatékonyságáról. Jelentős a különbség az idősebb lakosság körében azok között, akik megkapták a harmadik adagot, és azok között, akik nem” – nyilatkozott Tal Bros, a grémium egyik tagja a 103-as kereskedelmi rádiónak csütörtökön.

(Kiemelt kép:Egészségügyi dolgozó a Pfizer-Biontech koronavírus elleni vakcinájával olt egy férfit egy mobil klinikán Észak-Izraelben 2021. február 22-én. Fotó: Jalaa Marey / AFP)

 

 

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.