Halott párját furikázta egy férfi, amikor a rendőrök igazoltatták

A férfi megijedt, menekülőre fogta, mikor látta, hogy a határon ellenőrzés van. Szembe ment a forgalommal, és balesetet is szenvedett.

2021. április 9., 14:29

Szerző:

Éppen a spanyol-francia határon akart átkelni egy férfi, aki hirtelen visszafordult, amikor meglátta, hogy ellenőrzést végeznek a rendőrök. A férfi szembe fordult a forgalommal, majd elhajtott, a rendőrök pedig utána. A sofőr többszöri felszólításra sem akart megállni, végül letért az autópályáról egy mellékútra, ahonnan nem sokkal később lesodródott, és egy villanyoszlopnak csapódott – írja a BBC

A rendőrök ekkor igazoltatták a 66 éves férfit, aki zavartan kezdett magyarázkodni, hogy miért menekült. Végül kiderült, hogy a mellette ülő 88 éves, pokróccal betakart, biztonsági övvel becsatolt férfi legalább 3 hete halott, és a teste bomlásnak indult. A svájci-spanyol kettős állampolgár azzal magyarázta tettét, hogy a párját szerette volna haza vinni Svájcba.

A rendőrség elrendelte a halott férfi boncolását, hogy megállapítsák a halál okát, de egyelőre úgy tűnik, nem történt bűncselekmény. 

(Kiemelt képünk illusztráció: rendőri ellenőrzés a La Jonquera határátkelőhelyen. Fotó: Wikimedia Commons | Davidpar)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.