Ha még nem lett volna elég – újra kiújultak a harcok Örményország és Azerbajdzsán

Három katona biztosan meghalt.

2022. augusztus 6., 12:03

Szerző:

Eszkalálódtak a harcok Örményország és Azerbajdzsán között a vitatott Hegyi-Karabah régió miatt, írja az ABC alapján a Hellomagyar.hu.

A harcok során három katona meghalt, Azerbajdzsán pedig bejelentette, hogy átvette az irányítást a vitatott terület több stratégiai része felett.

Azerbajdzsán közleménye szerint egy katonát veszített, a karabahi hadsereg pedig azt közölte, hogy két harcosa meghalt, és több mint tucatnyian megsebesültek. Oroszország a tűzszünet megszegésével vádolta Azerbajdzsánt, az Európai Unió pedig az ellenségeskedés azonnali beszüntetését sürgette.

Az ősellenség Örményország és Azerbajdzsán két háborút is vívott egymással – egyet az 1990-es években és egy hathetes konfliktust 2020-ban – Azerbajdzsán örmények lakta Hegyi-Karabah régiója miatt – írja a lap.

(Kiemelt kép: Orosz katonák járőröznek Hegyi-Karabah régiójában, 2021. november 12-én. Fotó: Stringer / Anadolu Agency STRINGER / AFP)

Bombatölcsérekkel lyuggatott búzamezők, blokád alatt tartott kikötők és szállítási útvonalak, brutális hőhullám és vízhiány, egekbe szökő élelmiszerárak, egyre több éhes száj – 2022 nyarának globális agrár- és élelmiszerhelyzete a többet kevesebből elvét vetíti előre.