Greta Thunberg: Mindenkinek klímaaktivistává kell válnia

A környezetvédő Berlinben mondott beszédet egy tüntetésen. 

2021. szeptember 24., 18:37

Szerző:

Az egész világon kiállnak ma a klímavédelem mellett, csak Németországban négyszáz demonstráció várható, írja a CNN. A Péntek a Jövőért mozgalom alapítója Gréta Thunberg már el is mondta beszédét Berlinben. A klímaváltozással kapcsolatban azt mondta: „Nincs visszaút, még megtudják ezt változtatni, az emberek készen állnak a változásra és mi mindannyian készen is állunk a változásra, követeljük és mi magunk vagyunk a változás.”

Thunberg a közelgő német választásokra utalva azt mondta az ország fővárosában, hogy el kell menni szavazni, de ki is kell menni az utcára, mivel a politikusok megfeledkeztek a környezetvédelemről és a klímaválságról. Mindenkinek klímaaktivistává kell válnia és meg kell változtatnunk a rendszert tette hozzá. 

Budapesten  szintén lesz pénteken tüntetés Gréta Thunberg felhívására többek között a Greenpeace szervezésében. A beszédek este hat órától hangzanak majd el a Kossuth téren. 

(Kiemelt kép: Greta Thunberg klímaaktivista az Áhkká-hegy fényképéhez pózol a svédországi Sápmi, Laponia világörökségi helyén, 2021. július 13-án. Fotó: Carl-Johan Utsi / TT/AFP)

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.