Gránátot dobtak energodari lakosokra az orosz katonák

Legalább egy ember súlyosan megsérült.

2022. március 2., 16:48

Szerző:

Az ukrán média korábban arról számolt be, hogy a ukrajnai Zaporizsjai atomerőműhöz közeli Energodar város lakói és az erőműben dolgozók utcára vonultak, és eltorlaszolták az utakat azzal a szándékkal, hogy megakadályozzák az orosz erők közeledését.

Azóta viszont az orosz sereg már rá is lőtt, és gránátot is dobott a helyi civilek irányába.

A videó megosztója szerint legalább egy súlyos sérültről tudnak.

(Kiemelt kép: ukrajnai civilek elállják az utat az orosz katonák elől 2022. március 2-án Energodarban. fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

09:53

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.

2022. június 26., 08:22

Emmanuel Macron francia államfő megbízta eddigi miniszterelnökét, Élisabeth Borne-t, hogy július elejére alakítson egy új cselekvő kormányt az elnöki koalíción kívüli pártok bevonásával.