Fordított micimackózás közben bukott le a beékelt mosómedve

Telefonos segítséggel szabadították ki a fenékkel égnek álló állatot a tetőből Kaliforniában. 

2022. május 26., 12:28

Szerző:

Meglehetősen furcsa pózban találtak rá egy mosómedvére a a kaliforniai Santa Cruzban május 23-án – írja a 24.hu. Feltételezések szerint a mosómedve a kölykeihez akart bejutni, akik már a tetőtérben tartózkodtak. Arról nincs információ, hogy mennyi sűrített tejet és mézet evett kenyér nélkül a művelet előtt. 

Ahogy a helyi állatmenhely Facebook-posztjából kiderül, hogy a lakók értesítették az állatmentőket, ám mivel a helyzetleírás alapján sürgősen be kellett avatkozni, a szakember telefonos segítséget biztosított, elmondta, hogyan lökjék be a mosómedvét úgy, hogy nehogy a nyaka beszoruljon, és esetleg megfulladjon.

A poszt szerint a lakók gyors és hatékony beavatkozása nyomán a mosómedve kijutott a szorult helyzetből, és azóta a kölykeivel együtt van, a vadvédelmi szolgálat segítségével juttatják el az állatokat egy új, számukra sokkal megfelelőbb otthonba.

(A beszorult mosómedve a kalifornai Santa Cruzban. Fotó: A Santa Cruz County Animal Shelter hivatalos Facebook-oldala.)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.