Földrengés Nepálban: több mint száz halott

Erős, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Nepált pénteken – közölte a nepáli országos szeizmológiai központ.

2023. november 4., 09:51

Szerző:

A földrengést még az indiai Újdelhiben is érezték, ahol épületek remegtek – számol be róla az Index.Legfrissebb értesülések szerint legalább 132-en vesztették életüket, és több tucatnyian megsebesültek Dzsadzsarkot és Rukum körzetben.

A nepáli országos szeizmológiai központ szerint a földrengés helyi idő szerint röviddel éjfél előtt történt Karnali tartomány Dzsadzsarkot körzetében, amely nagyjából 500 kilométerre nyugatra található a fővárostól, Katmandutól.

Legalább húsz sérültet szállítottak kórházba, ismertette korábban Szures Szunar, a nepáli Dzsadzsarkot körzet egyik vezető tisztségviselője.

A Német Földtudományi Központ (GFZ) időközben 6,2-ről 5,7-re módosította a földrengés erősségét. A GFZ szerint a földmozgás fészke 10 kilométer mélyen volt, írja az MTI alapján az Index.

(Kiemelt képünk: Sérült házak hevernek romokban a földrengés után a Jajarkot körzet Pipaldanda falujában 2023. november 4-én. Legalább 132 ember meghalt egy éjszakai földrengésben, amely Nepál egy távoli részén pusztított - közölték a hatóságok november 4-én, miközben a biztonsági erők a mentési munkálatokhoz siettek. Fotó: Balkumar Sharma / AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.