Három fiatal több mint kétezer bombariadót okozott egy éven belül

Három fiatalkorút gyanúsítanak azzal, hogy több ezer hamis bombariadót okoztak szerbiai és bosznia-hercegovinai iskolákban, és ezzel veszélyeztették az állampolgárok nyugalmát.

2023. december 22., 14:30

Szerző:

A tájékoztatás szerint 2023-ban a fiúk több mint kétezer bombariadót idéztek elő különböző iskolákban és egyéb intézményekben. 

A szerb rendőrség közleménye szerint egy 14 és egy 15 éves fiút azonosítottak Belgrádban, illetve egy további kiskorút a boszniai Tuzlában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis üzeneteket küldtek játékplatformokról, miszerint pokolgépet helyeztek el adott épületekben. A fiúk nemcsak általános és középiskoláknak, hanem bevásárlóközpontoknak, sportcsarnokoknak és a szerbiai közszolgálati televíziónak is küldtek hamis fenyegetést.

A rendőrség a fiatalkorúak ellen zavarkeltés miatt indított eljárást, szüleiket pedig a gyermekekek elhanyagolásával és bántalmazásával gyanúsítják.

A múlt héten, néhány nappal a szerbiai előrehozott parlamenti választások előtt négy embert fogtak el hamis bombariadók miatt, hármat Szerbiában, egyet pedig Csehországban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Charly TRIBALLEAU / AFP)

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.

2024. május 19., 10:30

Benjamin Gantz, az izraeli háborús egységkormány minisztere bejelentette, lemond, ha Benjamin Netanjahu kormányfő nem fogad el egy egyeztetett tervet a gázai övezet jövőjéről. A nyilatkozat belpolitikai válságot válthat ki.