Rövid haja miatt vert meg egy férfi egy eladónőt

Eladóra támadt egy félrfi Dél-Koreában, mert a nő rövig hajat viselt, és emiatt a férfi azt hitte, hogy feminista. A magát hímsovinisztának valló férfi úgy gondolta, hogy a feminista nőket joga van megverni.

2023. november 6., 16:57

Szerző:

Letartóztattak egy férfit Dél-Koreában, amiért péntek késő éjszaka megtámadt egy bolti eladónőt, akiről azt feltételezte, hogy feminista.A rendőrség közleményében az áll, hogy a húszas éveiben járó férfi azt mondta az eladónak: „Mivel Önnek rövid haja van, biztosan feminista. Én viszont hímsoviniszta vagyok, és úgy gondolom, hogy a feministák megérdemlik, hogy bántalmazzák őket.”

Ezt követően bántalmazás addig zajlott, amíg a rendőrség a helyszínre nem ért. A 20-as éveiben járó eladónő súlyos fül- és szalagsérüléseket szerzett, de nem volt életveszélyes állapotban –számol be a különös esetről a BBC híre alapján a 444.

Egy férfi megpróbált közbeavatkozni, ő arc- és válltörést szenvedett, amiért a támadó megütötte egy székkel. A hímsoviniszta férfi állítólag ittas volt a támadás idején, korábban pedig skizofréniát állapítottak meg nála.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: alexthiennguyen via Pixabay)