Feloszlatta a parlamentet az olasz államfő

Mario Draghi olasz miniszterelnök a nap folyamán ismételten benyújtotta lemondását.

2022. július 21., 19:10

Szerző:

Feloszlatta a parlamentet csütörtökön Sergio Mattarella olasz államfő, megnyitva az utat az előrehozott választások előtt – számolt be a RAI olasz közszolgálati televízió.

Mario Draghi olasz miniszterelnök a nap folyamán ismételten benyújtotta lemondását, miután kudarcba fulladt a kormánykoalíció újjáélesztésére tett kísérlete. Szándékát az államfő „tudomásul vette”, egyben felkérte Draghit, hogy a továbbiakban ügyvivő kormányfőként folytassa munkáját.

(Kiemelt képünk: Sergio Mattarella, az Olasz Köztársaság elnöke az Olasz nyelv és a kreativitás a világban, a holnap olaszja címmel rendezett főhajtáson Rómában, a Külügyminisztérium Farnesina termében 2021. november 29-én (Fotó: Gloria Imbrogno/LiveMedia/NurPhoto/AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.