Felborult egy feltehetően migránsokat szállító hajó, sokan meghaltak, illetve eltűntek

Tíz ember holtestét találták meg eddig.

2021. december 15., 11:11

Szerző:

Felborult Malajzia partjainál szerdán hajnalban egy feltehetően illegális migránsokat szállító hajó, tíz ember holttestét megtalálták, 29 eltűnt, 21 pedig túlélte a katasztrófát – közölték a hatóságok.

Az eset a Dél-kínai-tengeren, Tanjung Balau üdülőhely közelében történt rossz időjárási körülmények között.

A hajót az üdülőhelyen vetette partra a víz. A malajziai tengeri mentők kutatnak az eltűntek után – írja az MTI.

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a szerencsétlenül járt emberek nemzetiségéről vagy úti céljáról – írta a Reuters hírügynökség. A The Star című lap úgy tudja, hogy négy nő és hat férfi holttestét találták meg.

(Kiemelt kép: illusztráció. Délkelet-Ázsia, Malajzia, Langkawi szigetcsoport, a tengerparton. Fotó: Frederic Soreau / Photononstop / Photononstop via AFP)

Tegnap 21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

Tegnap 17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).